Gametitle-FNV OWB.png

Old World Blues (укр. Блюз Старого Світу; Туга по Старому Світу) — третє доповнення до Fallout: New Vegas, розроблене Obsidian Entertainment та видане Bethesda Softworks. Вийшло на всіх платформах 19 липня 2011 року.

Сюжет Редагувати

Головний герой, Кур'єр, ловить радіосигнал про показ старих фільмів в відкритому кінотеатрі у пустелі Мохаве. Прийшовши на місце, він виявляє, що розбився супутник, який транслює зашифроване послання. Під час огляду супутника герой втрачає свідомість, і його викрадають божевільні учені з наукового комплексу «Велика Гора», які вирізують у нього серце, мозок та хребет, замінивши все це штучними імплантатами. Однак, на відміну від інших лоботомітів, Кур'єр не втрачає розум, що наводить вчених на думку використовувати його в боротьбі зі зловісним доктором Мебіусом, який перекрив всі виходи з комплексу та викрав мозок Кур'єра. Щоб повернути свій мозок і вибратися з комплексу, Кур'єр змушений слідувати вказівкам доктора Клейна. Крім основного сюжетного квесту, герой може пройти квести по пошуку просунутої енергетичної зброї та стелс-броні.

Огляд Редагувати

  • Як і всі доповнення до Fallout: New Vegas, Old World Blues піднімає максимально доступний рівень персонажа на 5 та надає нові здатності, рецепти та зброю.
  • Old World Blues дозволяє нескінченне число раз за допомогою автодоку змінювати зачіску та зовнішній вигляд персонажа (необхідно пройти додаток до певного моменту).
  • Спорядження не вилучається у персонажа на початку цього доповнення. Крім того, нова локація має вільний доступ після проходження доповнення.
  • Після проходження всіх завдань Кур'єру видається телепортаційний пістолет, що працює в обидві сторони. При телепортації з будь-якого місця Мохаве Кур'єр виявляється на балконі центрального купола, при телепортації з будь-якого місця «Великої Гори» Кур'єр опиняється поряд з падінням супутником у відкритому кінотеатрі «Мохаве».
  • Компаньйони не можуть супроводжувати Кур'єра в подорож на Велику Гору.
  • У додатку з'явилася «штаб-квартира» для Кур'єра.

Локализация Редагувати

Fallout: New Vegas. Ultimate Edition — видання, що включає в себе всі існуючі доповнення, було випущено компанією «1С» 24 серпня 2012 року.

Ігровий світ Редагувати

Дії в грі відбуваються в 2281 році. Світ Old World Blues являє собою величезний занедбаний науково-промисловий комплекс, що включає в себе потужну систему комунікацій, а також кілька військових об'єктів і навіть невеликий концтабір для китайських військовополонених та дисидентів. Після ядерної війни 2077 року комплекс, в основному, вцілів, що дозволило науковцям продовжувати дослідження. У додатку можна знайти кілька нових видів броні та одягу й нові види зброї. Присутні як загальні з основною грою противники (касадор, нічний мисливець, різні види роботів), так й нові: травмокостюм, лоботоміт, робоскорпіон.

Локації Редагувати

Мешканці Редагувати

Істоти Редагувати

Роботи Редагувати

Персонажі Редагувати

Предмети Редагувати

Зброя Редагувати

Модифікації зброї Редагувати

Одяг і броня Редагувати

Допомога Редагувати

Схеми Редагувати

Голодиски Редагувати

Примітки Редагувати

Інші предмети Редагувати

Ігрові об'єкти Редагувати

Квести Редагувати

Кількість очок досвіду, що присуджуються за виконання квестів доповнення, відрізнятиметься в залежності від рівня Кур'єра. Наприклад, за основні квести він отримає на 1-4 рівні приблизно 3000 ОД, на 45-50 — 22000 ОД. За побічні квести різниця буде 75-550 ОД за квест.

Основні квести Редагувати

Назва Локації Ким надається Нагорода Quest ID
Icon gray x.png
Кіно після опівночі Відкритий кінотеатр «Мохаве» Радіопередача Різна кількість ОД xx002fca
Icon gray x.png
Ласкаво просимо на гору Розумний Будинок Кур'єр Звуковий емітер — Одкровення
Проект «Розумний Будинок»: Центральний логічний модуль
Доступ до Розумного Будинку
Опціонально: інша зброя, кришки тощо.
xx002fcb
Icon gray x.png
X-2: Дивна передача! Розумний Будинок Доктор Клейн Різна кількість ОД xx002fcd
Spinaltapped.png
X-8: жах в середній школі! Розумний Будинок Доктор Клейн Аудіозапис — Лай Гейбріелу
досягнення Спинальний десенсібілізатор
xx002fce
Cardiacarrest.png
X-13: Складності проникнення Розумний Будинок Доктор Клейн Покращена Стелс-броня «Марк II» xx002fcf
Outsmarted.png
Блюз Старого Світу Мозковий Центр Доктор Клейн Завершення доповнення, Трансумпорталер Великої Гори! xx002fcc

Додаткові квести Редагувати

Здібності Редагувати

Досягнення Редагувати

Назва Вимоги Очки досягнень Вид нагороди Картинка
Гнів на милість Проявити співчуття до свого серця... 20 Бронза Cardiacarrest.png
Примирення з думками Примиритися з думками... у власній голові 20 Бронза Make up your mind.png
Завоювання друзів Активувати всі пристрої Розумного Будинку 30 Срібло Makingfriends.png
Розумниця Завершити проходження «Блюзу Старого Світу» 35 Золото Outsmarted.png
Спинальний десенсібілізатор Набратися хоробрості... знайти свій хребет 20 Бронза Spinaltapped.png

Випробування Редагувати

Кінцівки Редагувати

Icon disambig.svg
Основна стаття:

Кінцівки Old World Blues

Баги Редагувати

  • В результаті лоботомії Кур'єру у режимі «Хардкор» не потрібен сон (немає мозку, значить, нічому відпочивати). Після завершення кампанії протагоністу також не потрібен сон. Якщо персонаж ляже спати після завершення кампанії (за умови, що мозок залишився з Кур'єром), то необхідність сну в режимі «Хардкор» повернеться. Якщо мозок залишиться на Великій Горі, необхідність сну відсутня до кінця пригод.
  • Часті зависання гри при спробі вибрати «Заслужений тест» в Лабораторії Х-8 в російській версії гри. Лікується відключенням файлу falloutnv_lang.esp.
  • Часті вильоти гри на робочий стіл при спробі швидкого переміщення. Частково лікується звільненням інвентарю від великої кількості предметів. Повністю лікується, якщо пристрій має підтримку nVidia Optimus: в панелі управління nVidia в якості процесора для PhysX вибрати високопродуктивну графіку.
  • Деякі напарники можуть виявитися з гравцем в локації доповнення (вкрай рідкісний баг).
  • Зникнення двері, яка потрібна для подальшого проходження (сюжетна двері).

Галерея Редагувати

Відео Редагувати

Fallout New Vegas - Old World Blues DLC - Qore 36 VO HD05:34

Fallout New Vegas - Old World Blues DLC - Qore 36 VO HD

Fallout New Vegas - Old World Blues DLC trailer01:34

Fallout New Vegas - Old World Blues DLC trailer

Примітки Редагувати

Old World Blues

Відвідайте інші вікіпроекти на Вікія!

Випадкова вікі