Не слід плутати з «Ракеткою» Fallout 3.

« Набридло тягати даремний непотріб? Завантажуйте його в хламотрон і стріляйте у нічого не підозрюють ворогів! Життя марною, якщо ви ще нікого не вбили когось плюшевим ведмедиком! »

Завантажувальний екран Fallout 4

Сміттєтрон (англ. Junk Jet) — зброя Fallout 4.

Опис Редагувати

Унікальне зброю, створене незадовго до війни безіменним ентузіастом з «Аркджет сістемс». Принцип дії той же, що і в «Ракетки» Fallout 3. БоШаблон:Наголосбільшу частину мотлоху з інвентарю протагоніста можна завантажити в приймач хламотрона і випустити по цілі.

  • Постріл можна зарядити, щоб вистрілити предметом з більшою силою і нанести побільше збитока. Для цього потрібно трохи затримати кнопку атаки.
  • Можна зарядити скільки завгодно мотлоху будь-якої ваги і габаритів.
  • Вага снаряда не впливає на втрату.
  • Вага зарядженого мотлоху нікуди не зникає, а додається до ваги зброї.
  • Існують предмети категорії «Непотріб» з нульовим вагою — це олівець, ручка, ручка журналіста, крейда, довоєнні гроші, сигарети і т. д., що корисно в сенсі «невагомої» боєприпасу до даного зброї.
  • Зброю неможливо прикріпити до поселенцеві, так само як і «Ін'єкційний карабін».

Модифікації Редагувати

*Бонус здібності «Фанат великих гармат» впливає також і на додатковий енергетичний шкоди, що дається даними модифікаціями.

Місцезнаходження Редагувати

Предмети, які можна завантажити в хламотрон Редагувати

Поява Редагувати

Сміттєтрон з'являється у Fallout 4 та Fallout Shelter.