Робот-охоронець з'являється і в інших іграх.

Mbox default
Для поліпшення цієї статті бажано:
Перевірити назви видів роботів і імена відомих роботів
Можливо дозаповнити таблиці характеристик за видами

« Робот-охоронець — один з найнебезпечніших роботів у світі. У бою він застосовує цілий арсенал різних видів важкого озброєння. У разі критичних пошкоджень цей робот вибухає. »

Завантажувальний екран

Робот-охоронець (англ. Sentry bot) — істота Fallout 4.

Опис Редагувати

Важкий бойовий робот, створений незадовго до початку війни.

Роботи-охоронці, представлені в Співдружності, чимось схожі на свої аналоги в Пустки Мохаве або Столичного пустища, однак мають ряд серйозних конструктивних відмінностей. Одним з них є шасі. Хоча, як і їх «колеги» з інших регіонів, роботи Співдружності пересуваються на трьох кінцівках, забезпечених колесами, замість звичайних коліс на них встановлені т. н. «колеса Ілона», що дозволяють їм пересуватися в будь-якому напрямку без необхідності повертати. Це дає їм чудову маневреність, що дозволяє досить успішно ухилятися від пострілів, незважаючи на вражаючі габарити і масу. Також дані роботи здатні розвивати високу швидкість, набагато перевищує швидкість бігу персонажа.

« З-за своїх розмірів робот-охоронець виділяє значну кількість тепла. Під час бою він періодично переходить в режим «охолодження», відкриваючи задню панель, за якою знаходиться ядерний блок... Це ідеальний момент для атаки. »

Завантажувальний екран

Другою відмінністю робота Співдружності є його енергосистема. Джерелом живлення йому служать ядерні блоки, які під час бою сильно нагріваються, що змушує робота періодично зупинятися і розкривати бронепластини на спині для охолодження ядра реактора. Хоча в процесі охолодження робот нерухомий, його зброя залишається активним. Два ядерних блоку можна забрати після знищення робота.

Дані роботи серйозно броньовані та озброєні або спареними мініганами, або мініганом і пусковою установкою. Так само, за спиною робота може бути встановлена спарена установка, що випускає снаряди, на подобі ракет. Але на відміну від останніх — дані снаряди, пролетівши деяку відстань розділяються, накриваючи невелику площу при попаданні. Варто мати на увазі, що миниганы роботів відрізняються від тих, що може використовувати Вижив, як дизайном, так і використовуваним боєприпасом — вони споживають патрони 5.56 мм. Найбільш небезпечна модель, «Аннігілятор МК II», іноді може бути озброєна спареними «Залпами». Незважаючи на настільки вражаючий стрілецький арсенал, охоронні роботи активно використовують тактику стрімкого зближення з метою заподіяння їй потужних ближньої атаки. Це обумовлено тим, що стрілянина прискорює перегрівання ядра і змушує частіше задіяти охолодження.

В цілому це один з найнебезпечніших супротивників в Співдружності, практично непереможний для нізькорівневої персонажа без потужного озброєння або імпульсної вибухівки.

Відомі роботи-охоронці Редагувати

Види Редагувати

Робот-охоронець Редагувати

Назва
(Base ID)
ПараметриПоведінкаЗдібностіІнвентар
Охоронний робот
000008ee
РівеньIcon level
30
Очки здоров'яIcon heart
750
СприйняттяIcon eye
10
Очки досвіду, які дають за вбивство даного істотиIcon XP
?
Опір фізичному уронуIcon silver shield
85
Опірність енергетичному уронуIcon electrical
?
Опірність радіаційного уронуIcon radiation
?
Опір отрутіIcon poison
?
АгресіяIcon fist
Дуже агресивно нападає на ворогів і нейтральних істот.Icon requiredIcon requiredIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Нерозважливо: ніколи не відступає.Icon requiredIcon requiredIcon requiredIcon required
ДопомогуIcon companion
Нейтрально: нікому не допомагає.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Рукопашна (109 damageIcon damage)
атакаIcon attack
Мініган (? damageIcon damage)

Робот-охоронець-аннігілятор «Марк 2» Редагувати

Назва
(Base ID)
ПараметриПоведінкаЗдібностіІнвентар
Охоронний робот
0023b50a
РівеньIcon level
60
Очки здоров'яIcon heart
1000
СприйняттяIcon eye
10
Очки досвіду, які дають за вбивство даного істотиIcon XP
?
Опір фізичному уронуIcon silver shield
85
Опірність енергетичному уронуIcon electrical
?
Опірність радіаційного уронуIcon radiation
?
Опір отрутіIcon poison
?
АгресіяIcon fist
Дуже агресивно нападає на ворогів і нейтральних істот.Icon requiredIcon requiredIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Нерозважливо: ніколи не відступає.Icon requiredIcon requiredIcon requiredIcon required
ДопомогуIcon companion
Нейтрально: нікому не допомагає.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Рукопашна (109 damageIcon damage)
атакаIcon attack
Мініган (? damageIcon damage)

Облоговий робот-охоронець Редагувати

Назва
(Base ID)
ПараметриПоведінкаЗдібностіІнвентар
Name?
000cfb4a
РівеньIcon level
40
Очки здоров'яIcon heart
850
СприйняттяIcon eye
19
Очки досвіду, які дають за вбивство даного істотиIcon XP
?
Опір фізичному уронуIcon silver shield
150
Опірність енергетичному уронуIcon electrical
100
Опірність радіаційного уронуIcon radiation
?
Опір отрутіIcon poison
?
АгресіяIcon fist
Дуже агресивно нападає на ворогів і нейтральних істот.Icon requiredIcon requiredIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Нерозважливо: ніколи не відступає.Icon requiredIcon requiredIcon requiredIcon required
ДопомогуIcon companion
Нейтрально: нікому не допомагає.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Рукопашна (? damageIcon damage)
атакаIcon attack
Мініган (? damageIcon damage)

Прототип бойового варта, ст. IV Редагувати

Назва
(Base ID)
ПараметриПоведінкаЗдібностіІнвентар
Неактивний
001091ef
РівеньIcon level
30
Очки здоров'яIcon heart
750
СприйняттяIcon eye
18
Очки досвіду, які дають за вбивство даного істотиIcon XP
?
Опір фізичному уронуIcon silver shield
150
Опірність енергетичному уронуIcon electrical
?
Опірність радіаційного уронуIcon radiation
?
Опір отрутіIcon poison
?
АгресіяIcon fist
Неагресивно: першою не нападає.Icon optionalIcon optionalIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Боягузливо: уникає будь-яких загроз.Icon optionalIcon optionalIcon optionalIcon optional
ДопомогуIcon companion
Нейтрально: нікому не допомагає.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Рукопашна (0 damageIcon damage)
атакаIcon attack
Мініган (0 damageIcon damage)
Активний
00000a26
РівеньIcon level
30
Очки здоров'яIcon heart
750
СприйняттяIcon eye
18
Очки досвіду, які дають за вбивство даного істотиIcon XP
?
Опір фізичному уронуIcon silver shield
150
Опірність енергетичному уронуIcon electrical
?
Опірність радіаційного уронуIcon radiation
?
Опір отрутіIcon poison
?
АгресіяIcon fist
Дуже агресивно нападає на ворогів і нейтральних істот.Icon requiredIcon requiredIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Нерозважливо: ніколи не відступає.Icon requiredIcon requiredIcon requiredIcon required
ДопомогуIcon companion
Нейтрально: нікому не допомагає.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Рукопашна (? damageIcon damage)
атакаIcon attack
Мініган (? damageIcon damage)

Місцезнаходження Редагувати

  • На північний захід від будмайданчика у Мерквотер і на південь від приватної школи округу Саффолк знаходиться невідзначена локація, схожа на затоплену електростанцію з стирчать над водою пілонами. При вході в локацію через двері, в центральному пілоні на протилежному кінці будівлі з'явиться охоронний робот і почне атаку на Вижив. Варто враховувати, що модель даного робота буде залежати від рівня персонажа.
  • Неактивний охоронний робот замкнений у спеціальному блоці в локації «Тренувальний майданчик Національної гвардії». Як тільки Вцілілий зайде в тамтешній збройовий склад, цей робот активується, а по виходу Вижив зі складу нападе на нього.
  • Робот-охоронець присутній на площі перед будинком Кэботов. Спочатку нейтральний до гравця.
  • Неагресивний охоронний робот знаходиться в Somerville-Плейс. Він атакує, якщо спробувати зламати двері.
  • Медфордська лікарня — в житловому трейлері на пагорбі на захід від лікарні.
  • Маєток Ферлайн-Гілл — на захід від маєтку біля залізної дороги стоїть маленьке підсобне приміщення, в якому знаходиться ворожий робот-охоронець.
  • Один робот-охоронець може з'явитися на приналежному Стрільцям блокпості з вітряками на естакаді, поряд з психіатричною лікарнею «Парсонс» (при досить високому рівні персонажа).
  • Один робот з'являється на нижньому рівні естакади схід Тенпайнс-Блафф (також при високому рівні персонажа).
  • На даху будівлі 35 Корт.
  • Неактивний робот знаходиться в локації «Домашні роботи Хестера». Якщо атакований, відразу вибухає.
  • На пагорбі на сході від Сховища 95. Атакує, якщо зламати замкнене сховище боєприпасів.
  • Два робота атакують Вижив після отримання Розплавленого Ядра в будівлі «Мас ф'южн».

Примітки Редагувати

  • Вперше даний робот з'явився у відеоролику, продемонстрованому на виставці E3 2015.
  • Охоронні роботи — відмінний, хоч і небезпечний, джерело ядерних блоків і рідкісної електроніки.
  • Охоронних роботів на високих рівнях іноді використовують Стрілки.
  • В процесі отримання шкоди, від робота відлітають шматки броні, оголюючи його внутрішню структуру. Оголіли частини — більш вразливі до втрати.
  • Якщо вивести з ладу хоча б одну ногу охоронного робота, він втратить здатність їздити, але зможе повільно пересуватися «кроком», досить комічно перебираючи ногами.
  • В одному з рад на завантажувальному екрані у грі пропонується атакувати робота позаду, коли він відкриває відсік ядра для охолодження.
  • Постріл з будь-якої зброї в ядро реактора, коли воно відкрито в режимі охолодження, негайно знищує робота. Однак охолодження займає всього кілька секунд, і обійти робота ззаду за цей час — завдання не з легких.
    • Охоронний робот вразливий до здатності «Наскрізні постріли», так як вона дозволяє стріляти в ядро реактора прямо крізь броню.
  • Охоронний робот вибухає через кілька секунд після знищення. Цей вибух на увазі і втратам схожий з пострілом «Товстуни».
  • Якщо знищити обидві руки охоронного робота, вивівши тим самим з ладу його основна зброя, він на максимальній швидкості зближується з персонажем і активує самознищення, викликаючи тим самим ядерний вибух. Це значно небезпечніше, ніж шкоди від зброї робота, тому варто намагатися не доводити до такого результату.
    • Активація системи самознищення легендарним охоронним роботом будь-якого виду, хоча також призводить до його знищення, додатково через кілька секунд викликає ще один, стандартний «посмертний» вибух. Тобто легендарні охоронні роботи можуть вибухнути двічі

Можна випадково зустріти в Співдружності робота який буде називатися «Скорботний робот-охоронець» Спочатку агресивний до всього живого, інших відмінностей крім назви немає.

Поява Редагувати

Конкретно ця модель охоронного робота з'являється тільки у Fallout 4.

Баги Редагувати

  • pcIcon pc ps4Icon ps4 xboxoneIcon xboxone Прототип Робота-охоронця Mark IV кладовище старих роботів після активації голозаписи стоїть на місці і нікуди не рухається. Варіанти вирішення:
    • здійснити швидке переміщення куди-небудь і поспати;
    • використовувати здатність «Експерт по роботехніці», щоб вимкнути і знову включити робота;
    • у режимі консолі, клікнувши по Mark IV, набрати disable, потім enable;
    • Якщо зламати робота охоронця і перевести в режим ручного управління він буде перегріватися кожних 10-15 секунд.