Ласкаво просимо!
Boxart

Ласкаво просимо на портал Української Вікі про всесвіт Fallout, присвячений Fallout. Наразі в енциклопедії налічується 13 721 стаття.

Fallout: A Post Nuclear Role Playing Game (укр. Випадіння радіоактивних опадів: післядерная рольова гра) — культова комп'ютерна рольова гра у світі, що пережив ядерну війну, розроблена студією Dragonplayі випущена 30 вересня 1997 року компанією Interplay Productions. Одне з основних творів постапокаліптичного жанру. Офіційно локалізована і видана в Росії 15 лютого 2008 року компанією «1С»; раніше на російському ринку були випущені неліцензійні версії гри, перекладені студіями «Фаргус» та «7 Вовк», яка також відома як «Ліва Корпорація» (точні дати виходів невідомі). Сюжет гри нелінійний і допускає різні варіанти проходження, у тому числі і приєднання головного героя до армії мутантів. Тут викладається найбільш поширений варіант проходження.

Сюжетна лінія Fallout заснована на пригодах Вихідця зі Сховища (англ. Vault Dweller) (перед початком гри гравець може сам вибрати ім'я свого персонажа), жителя Сховища 13, який отримав завдання знайти водяний чіп, щоб врятувати рідне сховище від нестачі води. Сховище 13 повинно було відкритися тільки через 200 років після ядерної війни, але під загрозою швидкої загибелі було вимушене надіслати Вихідця на пошуки. У нього було тільки 150 днів на знаходження чіпа.

Докладніше про Fallout...

Примітна стаття
Бій FO

Fallout та Fallout 2 використовують одну і ту ж покроково-тактичну систему бою. Пересування персонажа по полю бою і його дії визначаються гравцем; результат цих дій повністю залежить від рольової системи гри — характеристик персонажів, їх навичкаів особливість особливостей.

Світ, що пережив ядерну катастрофу, м'яко кажучи, недружелюбний до вас. Не завжди розбіжності з іншими людьми вдається розв'язати за допомогою дипломатії. Іноді доводиться брати в руки зброю...

Читати далі…

Сховище: Портал Fallout

Тут ви знайдете створені нами категорії. Кожна з них містить статті, написані про "Fallout 1". Будь ласка, додавайте кожну створену вами статтю у відповідну категорію.

Fallout

Сеттінг Fallout

Геймплей: