Кіготь смерті з'являється і в інших іграх.

« Жоден мешканець Пусток не становить такої небезпеки, як пазурі смерті, здатні за кілька секунд розірвати жертву на шматки. »

Завантажувальний екран

"'Кіготь смерті"' (англ. Deathclaw) — істота "Fallout 4", полулегендарное тварина, присутня у всіх іграх серії "Fallout".

Опис Редагувати

Прямоходящее двоноге істота з добре розвиненими передніми лапами, використовуваними для атаки і збивання жертви з ніг. Зростання до 3 м, вага до тонни. Яйцекладущее.

Дуже сильні і грізні бійці ближнього бою. З'являються на території Співдружності частіше, ніж в "Fallout 3" та "Fallout: New Vegas", мають темне забарвлення, лускату шкіру і довгі роги і кігті. Якщо придивитися до їх нижніх кінцівок, то можна помітити, що на кожній один палець збільшений, як у доісторичних хижаків. Всі кігті смерті в Сшае більш швидкі, спритні, вміють бігати на четвереньках безпосередньо в бою, залазити на перешкоди і ухилятися від пострілів, чого ніколи не було в попередніх частинах серії. Кігті смерті можуть бути знайдені в будь-якій частині Співдружності, але найчастіше їх можна зустріти в Світиться море.

Історія Редагувати

Кігті смерті — результат генетичних розробок військових США, що проводяться до початку Великої війни. Створені, ймовірно, рогатих хамелеонів Джексона[1] з метою заміни людей в бойових ситуаціях з високим ступенем ризику. Доля зразків після війни невідома, проте, судячи з того, що кігті смерті тепер населяють весь континент, їм вдалося вирватися на свободу і знайти свою нішу в екосистемі Пустки. Відомо, що деякі кігті смерті потрапили до Творцеві, який експериментував з ними і покращив їх генетично[2]. В районі 2141 ріка Творець використовує легенди про пазурах смерті, щоб прикривати грабежі караванів, в 2161 ріку пазурі смерті все ще оповиті таємницею, сім'ю пазурів знаходять у районі складів Могильника, гніздо ще одного з істот виявляють неподалік від Хаба. З часом, по мірі поширення на Пустищах, кігті з легенди перетворюються в реальну небезпеку для всіх жителів.

Поведінку в бою Редагувати

Мають дуже велику кількість здоров'я для істот свого рівня, і навіть найслабші їх види здатні поглинути собою сотні куль від минигана, перш ніж помруть, і іноді здатні витримати пряме влучення зВеликого хлопчика».

Володіють високим рівнем захисту від зброї (особливо від енергетичного) завдяки темним місцям на своєму тілі, але живіт залишається вразливим місцем. Однак потрапити за нього не так-то просто у зв'язку з тим, що кігті смерті атакують Вцілілий на чотирьох лапах і залишають живіт добре прихованим. Вони можуть ухилятися від пострілів, рухатися зигзагом під час атаки, з-за цього у них важче потрапити. Їх кінцівки особливо важко пошкодити без використання вибухівки (в разі успішного пошкодження нижніх кінцівок вони стають каліками і будуть здатні атакувати або бігати).

Мають можливість миттєво вбити Вижив або будь-якого іншого людини, під час бою вони можуть схопити персонажа за шию і увіткнути свої пазурі в його грудну клітку. Після цього захоплення кіготь б'є жертву про землю, що часто фатально. У цей момент вбивство може і не відбутися, якщо носити силову броню (все ж шкоди буде суттєвий як збруї, так і носія). Замість цього кіготь смерті захопить Вижив, поб'є і кине об землю, так як сама занадто товста броня для пробиття кігтями. Наносять сильно зменшений шкоди персонажу, але з катастрофічною швидкістю ламають окремі частини силовий броні. Також можуть кинути пісок в обличчя, для відволікання жертви.

Різновиди Редагувати

Види пазурів смерті, яких можна зустріти, залежать від Рівень персонажа рівня Вцілілий. Наприклад, замість звичайного кігтя смерті можна зіткнутися з альфа-самцем, якщо рівень персонажа досить високий.

Кіготь смерті Редагувати

FO4 Deathclaw Default

Звичайні кігті смерті не з'являються до 22 рівня. Вони надзвичайно небезпечні для персонажів будь-якого рівня. Кігті смерті йдуть в атаку, прикриваючи свій живіт і голову, що ускладнює потрапляння цими місцями навіть у V. A. T. S.

Ім'я (Base ID)ПараметриПоведінкаЗдібностіІнвентар
Кіготь смерті
0001db4c
РівеньIcon level
22
Очки опитуIcon XP
220
СприйняттяIcon eye
10
Очки здоровьяIcon heart
510+
Опірність уронуQuestion Icon
0%
Межа шкодиQuestion Icon
?
АгресіяIcon fist
Неагресивний: Не вплутується в бійкуIcon optionalIcon optionalIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Боягузливий: Уникає будь-яких загроз.Icon optionalIcon optionalIcon optionalIcon optional
ДопомогаQuestion Icon
Не допомагає нікому: Нікому не допоможе.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Ближній бій (60 шкодиQuestion Icon)
атакаIcon attack
Кидок піском (40 шкодиQuestion Icon)

Дикий кіготь смерті Редагувати

FO4 Savage Deathclaw

Дикого кігтя смерті при відповідному рівні можна знайти в музеї відьом Салема. Ця зустріч заскриптована і є частиною побічної місії. Головний герой має право вибрати: битися, втекти або прокрастися.

Ім'я (Base ID)ПараметриПоведінкаЗдібностіІнвентар
Дикий кіготь смерті
001423aa
РівеньIcon level
61
Очки опитуIcon XP
610
СприйняттяIcon eye
10
Очки здоровьяIcon heart
910+
Опірність уронуQuestion Icon
0%
Межа шкодиQuestion Icon
?
АгресіяIcon fist
Неагресивний: Не вплутується в бійкуIcon optionalIcon optionalIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Боягузливий: Уникає будь-яких загроз.Icon optionalIcon optionalIcon optionalIcon optional
ДопомогаQuestion Icon
Не допомагає нікому: Нікому не допоможе.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Ближній бій (120 шкодиQuestion Icon)
атакаIcon attack
Кидок піском (40 шкодиQuestion Icon

Білий кіготь смерті Редагувати

FO4 Albino Deathclaw Walk

Білий кіготь смерті є рідкісною бледнокожей версією звичайного кігтя смерті з збільшеним здоров'ям. Будь звичайний кіготь смерті може бути альбіносом, якщо рівень персонажа гравця досить високий. Тим не менш, навіть тоді зустрічаються досить рідко.

Ім'я (Base ID)ПараметриПоведінкаЗдібностіІнвентар
Кіготь смерті альбінос
001423ab
РівеньIcon level
71
Очки опитуIcon XP
710
СприйняттяIcon eye
10
Очки здоровьяIcon heart
1060+
Опірність уронуQuestion Icon
0%
Межа шкодиQuestion Icon
?
АгресіяIcon fist
Неагресивний: Не вплутується в бійкуIcon optionalIcon optionalIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Боягузливий: Уникає будь-яких загроз.Icon optionalIcon optionalIcon optionalIcon optional
ДопомогаQuestion Icon
Не допомагає нікому: Нікому не допоможе.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Ближній бій (135 шкодиQuestion Icon)
атакаIcon attack
Кидок піском (40 шкодиQuestion Icon)

Кіготь смерті хамелеон Редагувати

FO4 Chameleon Deathclaw Line-up

Кіготь смерті хамелеон може ставати невидимим і його складніше вбити. Це один з найбільш небезпечних видів пазурів смерті.

Ім'я (Base ID)ПараметриПоведінкаЗдібностіІнвентар
Кіготь смерті хамелеон
001423ac
РівеньIcon level
81
Очки опитуIcon XP
810
СприйняттяIcon eye
10
Очки здоровьяIcon heart
1210+
Опірність уронуQuestion Icon
0%
Межа шкодиQuestion Icon
?
АгресіяIcon fist
Неагресивний: Не вплутується в бійкуIcon optionalIcon optionalIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Боягузливий: Уникає будь-яких загроз.Icon optionalIcon optionalIcon optionalIcon optional
ДопомогаQuestion Icon
Не допомагає нікому: Нікому не допоможе.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Ближній бій (150 шкодиQuestion Icon)
атакаIcon attack
Кидок піском(40 шкодиQuestion Icon)

Світиться кіготь смерті Редагувати

FO4 Glowing Deathclaw Roar

Сильно опромінений звичайний кіготь смерті, його шкіра випромінює зелене світло, і він може завдати шкоди радіацією поверх і без того високої фізичної шкоди. Світяться пазурів смерті можна знайти вище торгового центру «Хеймаркет» та парку Роботікс Пайонір, вони зустрічаються, якщо рівень персонажа дорівнює або вище 25-го.

Ім'я (Base ID)ПараметриПоведінкаЗдібностіІнвентар
Світиться кіготь смерті
001423a8
РівеньIcon level
41
Очки опитуIcon XP
410
СприйняттяIcon eye
10
Очки здоровьяIcon heart
1000+
Опірність уронуQuestion Icon
0%
Межа шкодиQuestion Icon
?
АгресіяIcon fist
Неагресивний: Не вплутується в бійкуIcon optionalIcon optionalIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Боягузливий: Уникає будь-яких загроз.Icon optionalIcon optionalIcon optionalIcon optional
ДопомогаQuestion Icon
Не допомагає нікому: Нікому не допоможе.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Ближній бій (90 шкодиQuestion Icon)
атакаIcon attack
Кидок піском(40 шкодиQuestion Icon)
атакаIcon attack
Радий отруєння (5 рад/сек радіаціяIcon radiation)

Кіготь смерті альфа-самець Редагувати

FO4 Alpha Deathclaw

Кігтя смерті альфа-самця можна зустріти, клацнувши вимикачем на вершині вежі у Лінн-Вудс, і на даху торгового центру «Хеймаркет» (тут може з'явитися до двох особин).

Ім'я (Base ID)ПараметриПоведінкаЗдібностіІнвентар
Кіготь смерті альфа-самець
001423a7
РівеньIcon level
31
Очки опитуIcon XP
310
СприйняттяIcon eye
10
Очки здоровьяIcon heart
800+
Опірність уронуQuestion Icon
0%
Межа шкодиQuestion Icon
?
АгресіяIcon fist
Неагресивний: Не вплутується в бійкуIcon optionalIcon optionalIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Боягузливий: Уникає будь-яких загроз.Icon optionalIcon optionalIcon optionalIcon optional
ДопомогаQuestion Icon
Не допомагає нікому: Нікому не допоможе.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Ближній бій (75 шкодиQuestion Icon)
атакаIcon attack
Кидок піском(40 шкодиQuestion Icon)

Цариця пазурів смерті Редагувати

FO4 Deathclaw Matriarch

Цариці мають менше здоров'я, ніж альфа-самець, але більше, ніж звичайний пазурів смерті. Їх роги викривлені більше в різні сторони і вниз, у порівнянні з альфа-самцем, у якого вони більше вперед і вгору. Царицю пазурів смерті можна зустріти у верхній частині торгового центру «Хеймаркет». Кілька цариць (3 - 5) можна зустріти у світиться море

Ім'я (Base ID)ПараметриПоведінкаЗдібностіІнвентар
Кіготь смерті матриарх
001423a9
РівеньIcon level
51
Очки опитуIcon XP
510
СприйняттяIcon eye
10
Очки здоровьяIcon heart
760+
Опірність уронуQuestion Icon
0%
Межа шкодиQuestion Icon
?
АгресіяIcon fist
Неагресивний: Не вплутується в бійкуIcon optionalIcon optionalIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Боягузливий: Уникає будь-яких загроз.Icon optionalIcon optionalIcon optionalIcon optional
ДопомогаQuestion Icon
Не допомагає нікому: Нікому не допоможе.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Ближній бій (105 damageIcon damage)
атакаIcon attack
Кидок піском (40damageIcon damage)

Міфічний кіготь смерті Редагувати

FO4 Mythic Deathclaw

Найсильніша різновид пазурів смерті в грі. Можуть бути знайдені, починаючи з рівня 85.

Ім'я (Base ID)ПараметриПоведінкаЗдібностіІнвентар
Міфічний кіготь смерті
001423ad
РівеньIcon level
91
Очки опитуIcon XP
910
СприйняттяIcon eye
10
Очки здоровьяIcon heart
1360+
Опірність уронуQuestion Icon
0%
Межа шкодиQuestion Icon
?
АгресіяIcon fist
Неагресивний: Не вплутується в бійкуIcon optionalIcon optionalIcon optional
ВпевненістьIcon confidence
Боягузливий: Уникає будь-яких загроз.Icon optionalIcon optionalIcon optionalIcon optional
ДопомогаQuestion Icon
Не допомагає нікому: Нікому не допоможе.Icon optionalIcon optional
атакаIcon attack
Ближній бій (175 damageIcon damage)
атакаIcon attack
Кидок піском (40 damageIcon damage)

Легендарний кіготь смерті Редагувати

У грі кожен кіготь смерті, включаючи звичайних пазурі смерті, альфа-самців, цариць і диких, може стати легендарним.

Місцезнаходження Редагувати

Пазурів смерті можна випадково зустріти в будь-якій частині Співдружності, але в деяких місцях вони зустрічаються гарантовано. Конкретний вид кігтя буде змінюватися в залежності від рівня персонажа. Нижче представлений докладний список таких місць:

Примітки Редагувати

Про походження пазурів смерті від мутованих хамелеонів Джексона може згадати Маккріді після перемоги над одним з них в ході спільних подорожей з Вцілілий.

За лаштунками Редагувати

Галерея Редагувати

Примітки Редагувати

  1. Даною версією походження пазурів від рогатих хамелеонів дотримується доктор-знахар Джозеф зFallout 2".
  2. "Fallout 2 Official Strategies & Secrets"
  3. Твіттер Джони Лоба

Шаблон:Navbox Істоти Fallout 4